Klubaktiviteter


Permanente udendørs skydestativer færdige 3/5/2022

20220504_203235
20220503_191527

Takket været kæmpe økomisk bidrag fra DIF og DGI's Foreningspulje, har vi fået råd til at lave hele 6 permanente udendørs skydestativer. Det giver mulighed for, at vores skytter let kan træne udendørs også udenfor vores klubtræningstider - bare kom med dit buegrej - måtterne er klar. 


Designet af de udendørs skydestativer er et resltat af flere års nøje observationer af, hvad der fungerer hos andre bueskyttelklubber rundt i landet - mange fotos og opmålinger. Og så skal alt materiale til skydestativerne både skæres til og samles. Kæmpe tak til de af vores frivillige som igennem rigtigt mange timer har knoklet i værkstedet, for at de permanente udendørs stativer er blevet lavet. Med vores inden- og udendørs stativer oveni, kan vi nu afholde Skole OL-Bueskydning for to klasser samtidig, uden at skulle låne skydestativer fra vores naboklubber. Og samtidig kan vi nu afholde klubaftener med væsentlig flere skytter end vi kunne tidligere. 


Certificerings-reception 27/8/2021

Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
Thy Buesyttelaug - reception for DKs første certificerede ungdoms bue-
krrus 4 preview

En milepæl i Thy Bueskyttelaugs historie - fejringen af at vi er landets føste Certificerede Ungdoms-Bue Klub. Faktisk blev vi allerede certificerede i 2020, men grundet coronaen måtte receptionen udskyde til efteråret 2021. Sertificeringsprocessen startede langt tidligere, tilbage i 2019, hvor Bueskydning Danmark annoncerede en kvalitetsudviklings-proces, hvor klubber der var klar til at blive udfordret på træneruddannelse, indførelse af bueskole-kurser, formulering af udviklings-målsætninger og opstilling af realsieringsplaner for medlemmers ønsker blev bedt om at melde sig til forløbet. 


I Thy Bueskyttelaug syntes vi at Bueskydning Danmarks udmelding, lå godt i tråd med de udviklingsmålsætninger, som vi i 2019 arbejdede med, så vi sendte en måske lidt vel frisk melding til Bueskydning Danmark om, at vi var klar til at blive landets første Certificerede Ungdoms-Bue Klub. Vi nedsatte straks en udviklingsgruppe, som gennem mange og gode møder med Bueskydning Danmarsks udviklingskonsulent medførte, at vi i løbet af godt et år, fik formuleret vores ønsker til fremtidig udvikling.


Efter næsten et års corona-venten på at kunne fejre, at vi faktisk er blevet landets første Certificerede Ungdoms-Bue Klub, kunne vi endelig afholde receptionen i efteråret 2021. Og hvor var det fantastisk. Med frivilliges mange timers indstas på banen i Næstup, stod den færdig knap en uge før receptionen. Og ved receptionen fik vi meget fint besøg, både fra Bueskydning Danmark og Thisted Kommue. 


Arbejdslørdag 29/5/2021

Thy Byeskyttelaug arbejdsweekend 1
Thy Byeskyttelaug arbejdsweekend 2
Thy Byeskyttelaug arbejdsweekend 3

Store forbedringer på vores udendørs bane i Næstrup er ved at tage form - med mange frivilliges indsats. Inden arbejdslørdagen, brugte et hold frivillige flere dage på at fjerne gratis fliser fra en stor indkørsel i Hurup. Også inden arbejdsweekenden blev banen nøje målt op, og der blev sat makeringspæle for både skydelinje- og afstandsfliser. Afstandsfliser blev af frivillige hentet i Viborg og påmalet alle de afstande, man nu kan skyde på, Skydelinjefliser blev med lille fræsning markeret for skydelinjen, og arealerne hvor de nye terrasser kommer til at være blev udmålt. Og så klarede en entreprenør det jordtunge arbejde med at grave overjord ved terrasserne af og udlægge stabilgrus. 


Så på med arbejdshandskerne. Medens nogle hentede fliserne i Hurup og uden rygskader fik dem stablet i Næstrup, stod andre for at vibrere den udlagte stabilgrus og nivellere, så fliserne til vores terrasser senere kan lægges. Og en del stod for at grave ud til de mange makeringsfliser, lægge stabilgrus i og lægge fliserne på plads. Selv med mange frivillige hænder, blev vi naturligvis ikke færsige på bare en arbejdslørdag.


Nåleoverrækkelse 15/8/2018

Ved lille seremoni i klubben, fik Thy Bueskyttelaugs tre barbueskytter overrakt udmærkelsesnåle, erhvervet under 1440 stævnet i mddelfart tidligere på året.Simon Strømgaard (i midten) fik overrakt op til og med en sølvnål, Thy Bueskyttelaugs første metalnål, medens Simon Førby Larsen (til venstre) fik overrakt op til blå nål og Martin Bakmann Sørensen op til og med en gul nål. Det er så godt skudt i betragtning af i hvor kort tid skytterne har gået til bueskydning.


Thy Awards 02/02-2018

Thy Bueskyttelaug, Thy Awards 2018, Borgmesterens påskønnelsestale
Thy Bueskyttelaug, Thy Awards 2018, Felix blandt alle de påskønnede
Thy Bueskyttelaug, Thy Awards 2018, Felix jblandt de påskønnede
Thy Bueskyttelaug, Thy Awards 2018, Slaget om Thy Hallen, Alva i aktio

Med borgmesterhåndtryk blev vores langbueskytte Felix Stosiek påskønnet for landsholdskvalifikation og repræsentation af Danmark ved NUM.


I alt 65 personer fra 12 foreninger blev påskønnet ved årets Thy Awards. Thy Awards er et gallashow, startet i 2015, hvor Thisted Kommune, med kommunens egne ord "påskønner idrætsudøvere som på fornemste vis har præsenteret og sat Thisted Kommunes foreningsliv på landkortet". Ved Thy Awards kåres også årets forening,årets ungeleder, årets leder, årets talent, og årets sportsnavn i Thy.


Thy Bueskyttelaug deltog sammen med Thy Rollespilsforening m.m. i eventen "Slaget om Thy Hallen". Tak til alle vores ungdomsskytter og forældre for opbakning og lange indsats med at "vise flaget" under det lange gallashow.


Thisted Bingocenter 22/12-2017

Thy Bueskyttelaug modtager 10.000 kr fra Thisted Bingocenter foto
Thy Bueskyttelaug modtager 10.000 kr fra Thisted Bingocenter2
Thy Bue 2017-12 modtager 10.000 kr fra Thisted Bingocenter foto Michae

Thisted Bingocenter har d. 22/12-2017 overrakt Thy Bueskyttelaug donation på 10.000 kr. Med donationen får vi mulighed for at udbygge vores 3D-dyr samling med anskaffelse af samlingens kronjuvel: En kronhjort i naturlig størrelse Pengene rækker endda til køb af minde dyr også - f.eks. en ræv. Kæmpe tak til Thisted Bingocenter, hvis donation giver så meget blod på tanden til i det nye år at finde sponsorer til de 19 dyr vi mangler for at nå i mål med fuldt udbygget 3D bane.  


Introkursus 28/4-2017

20170428_2017411
20170428_2048452
2e
wer
er

God eller måske heldig 1. udedag på introkursus d. 28/4-2017: Der er dage man bare glæder sig til - som når det endelig bliver ordentligt forår, og man rykker skydningen udenfor - som denne 1. udedag på det igangværende introkursus.


Og så er der dage hvor tingene bare lykkes. Og det gjorde de i den grad for Malte i dag - skulle med sine lette pile lige prøve voksendistancen 40 m og fik en X-10'er. Lidt held skal der selvfølgelig til. Men at pilene også efterfølgende ramte 3D dyrene viser, at det vist ikke var held alt sammen... 


Buernes Dag 04/09-2016

Udstillede pile på Buernes Dag
Udstillede buer på Buernes Dag
Bueskydning på Buernes Dag i Thy 31
Bueskydning på Buernes Dag i Thy 1
Bueskydning på Buernes Dag i Thy 2

Stort fremmøde til Buernes Dag d. 04/09-2016. Tak til de mange interesserede fremmødte, der gjorde Buernes Dag 2016 til en god oplevelse for Thy Bueskyttelaug. Omkring 50 unge til ældre af begge køn prøvede i løbet af dagen kræfter med vores klubbbuer. Og der var en hel del af jer fremmødte, der viste et ikke ubetydeligt talent for bueskydningen.


Det blev også til nogle gode samtaler om egenskaberne ved vores udstillede buer (fra traditionel engelsk langbue, over moderne langbuer med ilagt bambus eller kulfiber til penobscotbue, assyrisk rytterbue og afrikansk stammebue).


Vi beklager at nogle gik forgæves, da tidspunktet for arrangementet ikke var særligt synligt i lokalaviserne.


Vi håber at se nogle af jer igen til vores normale onsdag aften klubaftener, enten i september ved Næstrup Skyttecenter kl. 18:30 eller fra oktober i Thyhallens hal C kl. 19:00.


Ekstra introkursus 31/08-2016

Super 1. dag på ekstra introkursus d. 31/08-2016. Sikke en start på det ekstra introduktionskursus. Første aften og helt ny skytte laver en Robin Hood!


Og Felix tager "æblet" på Palanatokes søns hoved i anden pil - første gang han skyder med sin nye 45# Birger Bue. Store roser til Birger for at have lavet meget harmonisk og lynhurtig bue med bambuskerne. 


Årets første klubaften med bueskydning ude d. 04/05-2016

thumbnail_IMG_2836
thumbnail_IMG_2850
Thy Bueskyttelaug maj 2016 - Introkursus
Thy Bueskyttelaug maj 2016 - Vi nyder at skyde ude1
Thy Bueskyttelaug maj 2016 - Årets første klubaften udenfor

Hvor er det godt at være kommet udenfor at skyde. Det er en dag man med gælde ser frem til i lang tid.


Aftenen blev ekstra festlig i år, da vinterskydningen blev officielt afsluttet med overrækkelse af Bueskydning Danmarks diplom for andenpladsen til vores deltagende mini-langbueskytte og overrækkelse af Thy Bueskyttelaugs præmie til den af vores deltagende skytter, der gennem vinteren havde forbedret sig mest. I år gik den til en af vores senior langbueskytter.


Med til festlighederne var klapsalver til vores to "Jugend" skytter, der havde store guld- og sølvmedaljer med hjem fra "Offene 3D Regionalmeistershaft Bowhunter Region Nord" i Tyskland. 


Og så blev der skudt til både 3D dyr og skiver, afholdet kvartalets 2. sidste introaften og afsluttet med cloudskydning. Super at skyde under den frie himmel!  


3D nytårstur til Vejen d. 29/12-2015

3D bueskydning i Vejen 2015 bjørnen i sumpen ramt
3D bueskydning i Vejen 2015 fra platform 2
3D bueskydning i Vejen 2015 fra platform
3D bueskydning i Vejen 2015 hygge og koncentration
3D bueskydning i Vejen 2015 opvarmning
3D bueskydning i Vejen 2015 pil i flækket stamme1
3D bueskydning i Vejen 2015 pil igennem stub

Årets sidste tur blev til Sydjysk Buejærgerlaugs fantastiske 65 dyrs 3D-bane. Selv om vi var godt pakket ind i lag på lag, bed vinterkulden de første timer. Med den megen vand var det noget af en udfordring at nå tørstøvlet gemmen banen og mere end et par faner nåede at blive gennemblødt. Trods kulden et forfriskende ønske om godt nyt år.


Juleafslutning d. 16/12-2015

Det blev ikke til grosser mavepine da vi julehyggede med at skyde klejner og vanillekranse ned fra det pyntede juletræ. Lærte at en vanillekrans pulveriseres ved en træffer og klejner er så bløde at kun små stykker skydes af ad gangen. Men hyggeligt var det. God jul til alle skytter.


3D tur til Vejen d. 17/10-2015

Sydjysk Buejærgerlaugs fantastiske 65 dyrs 3D-bane kaldte på besøg i det gode efterårsvejr, så vi pakkede en bil og tre langbueskytter til en lang dejlig dag i det sønderjyske. 


Idrættens dag i Sjørring d. 14/06-2015

Der var mange interesserde som kom forbi for at prøve at skyde med bue og pil. 


3D tur til Vejen d. 14/05-2015

Sydjysk Buejærgerlaugs fantastiske 65 dyrs 3D-bane kaldte på besøg i det gode forårsvejr, så vi drog seks langbeskytter og en barbueskytte (rytterbue) til en lang dejlig dag i det sønderjyske. Nogle af målene skal rammes gennem tæt løvhæng eller nærtstående træstammer. Det kan ikke undgå at give lidt sjove "ikke træffere" fra tid til anden.  


3D-hygge under Vejen Open d. 31/03-2013

Vejen Open er ikke en turnering, men blot en dag hvor mange skytter inviteres til at gå den 65 dyr store 3D bane igennem i hyggeligt selskab. Vi deltog med 4 seniorskytter og to ungdomsskytter. 


Bueskydningsdag i Hundborg

Vores oldermand underviser interesserede i bueskydningens ædle kunst i Dybdahlsgave øst for Hundborg.