Buestævner 2020


Danmarks mesterskaber Ude i Middelfart d. 20/9-2020

Ved årets Ungdoms DM udendørs, fik vores tre deltagere i barbue junior både medaljer med hjem i den individulelle skydning og blev danmarksmestre i holdskydningen. Individuelt guld gik til Simon Førby, sølv til Simon Strømgaard og bronze til Antoni Thessen. I tillæg satte Simon Strømgaard to individuelle danmarksrekorder (i den klasse han stillede op i og kadet - 16-17 hans egentlige alder), og holdet satte to danmarksrekorder (også i junior og kadet) samt to endnu uofficielle verdensrekorder (i junior og kadet).

Thy Bueskyttelaug fik guld sølv og bronze ved DM Ungdom bueskydning ude 2020

Sølv, guld og bronze til vores junior barbueskytter, fra venstre Simon Strømgaard, Simon Førby Larsen og Antoni Thessen. På grund af coronarestriktioner, var der ingen sejrsskamle – men traditionen med at alle medaljetagere samles på toppen af skamlen, blev alligevel holdt i hævd – trods 1 meters afstandskravet, skytterne skulle hjem med samme bil.

Thy Bueskyttelaugs hold danmarksmestre  ved DM Ungdom bueskydning ude 2020

Efter de individuelle medaljer hold-guld til Thy barbueskytterne. Fra venstre Simon Førby Larsen, Simon Strømgaard og Antoni Thessen. Simon Strømgaard har fået ærespladsen i midten som den bedst skydende på holdet med to individuelle danmarksrekorder. Holdet satte også to danmarksrekorder og to endnu uofficielle verdensrekorder.

Thy Bueskyttelaug - Shoot of om at blive danmarksmester ved DM Ungdom ude 2020

Stævnets højdepunkt var i Thy Bueskyttelaugs perspektiv selvfølgelig finaleskydningen mellem Simon Førby til venstre og Simon Strømgaard. Og det blev en af de sjælde finaleskydninger, som alle der så på sent glemmer. Der skydes i sæt af 3 pile. Et vundet sæt giver 2 point og uafgjort 1 point til hver. Det gælder om først at nå 6 point. Hvis stillingen er lige ved 5 point skal der skydes shoot off - kune en pil til hver, og den der rammet tættes på centrum vinder. Efter første sæt stod det 0-2 i Strømgaards favør, så udligning til 2-2. Så tog Førby føringen til 4-2 og næste sæt endte uafgjort så stillingen blev 5-3. Sidste ordinære sæt vandt Strømgaard, så stillingen blev 5-5.


På dette tidspunkt var alle andre ungdoms-DM finaler afgjort, og der gik et forventningens brus gennem alle skytter, trænere og tilskuere (på behørig corona-afstand). Der er shoot off - den ultimative dyst skytte mod skytte - og så i guldfinalen! Førby og Strømgaard nød helt tydeligt at skulle tage den dyst mod en klubkammerat gennem mange år. For at gøre dysten mere intens blev afstandskravet ikke helt overholdt – skytterne skulle hjem med samme bil.


Første danmarksmestre i Danish Combat Archery, finale i Vordingborg d. 18/1-2020

Thy Bueskyttelag første danmarksmestre i Combat Archery 2020

Thy Bueskyttelaugs danmaksmestre, fra venstre: Hjalmar Backhausen Damsgaard (skarpskytte), Simon Strømgaard (1. løber), Felix Stosiek (holdleder), Cayden Stosiek (daglig træner og hurtigskytte), og Eids Haskovic (2. løber).


Ved det første danmarksmesterskab i Danish Combat Archery spillede holdet fra Thy Bueskyttelaug sig til titlen som danmarksmestre i Danish Combat Arcery. Med danmarksmesterskabet følger en KÆMPE vandrepokal samt et gavekort på 3.000 kr., som hurtigt bliver omsat til mere Combat Archery udstyr.


På holdet var de erfarne spillere Cayden Stosiek og Felix Stosiek (begge fra Årup) og Simon Strømgaard (fra Thisted) samt de to nye spillere Edis Haskovic (fra Thisted) og Hjalmar Backhausen Damsgaard (fra Karby på Mors).


Efter et lidt usikkert spil under de indledende kampe, fangede holdets to nye spillere holddynamikken. Efter overlegent spil i semifinalen, ventede en meget stærk modstander – Århus i finalen. Der spilles bedst af tre kampe. Thy vandt første kamp, Århus den næste, så sidste kamp blev afgørende. Og det blev holdet fra Thy, som med imponerende overblik og fightervilje vandt den kamp – og dermed blev Thy Bueskyttelaugs hold første Danmarksmestre i Danish Combat Archery.

Billede 4 Thy Bueskyttelaug i aktion under danmarksmesterskaberne i Da
Billede 1 Thy Bueskyttelaug første danmarks1mestre i Danish Combat Arc
Billede 3 Thy Bueskyttelaug første danmarksmestre i Danish Combat Arch
Billede 6 Thy Bueskyttelaug i aktion under danmarksmesterskaberne i Da
Billede 5 Thy Bueskyttelaug i aktion under danmarksmesterskaberne i Da
Billede 2 Thy Bueskyttelaug første danmarksmestre i Danish Combat Arch