Buestævner 2015


3D-skyndning DM i Holte d. 4/10-2015

Under de høje bøge i Ravnholmskoven i Mølleådalen på Sjælland, deltog vi med to ungdomsskytter på langbue, som blev meget motiveret til at forsætte med 3D-skydningen. Det blev en hyggelig dag i dejligt efterårsvejr.


3D samling for Non-sight archers i Hillerød d. 3/10-2015

Non-sight archers samlingerne er et tilbud til unge og gode lang- og barbueskytter, som ønsker seriøs træning og vejledning til at blive bedre med buen. Igen et rigtig godt arrangement, denne gang på Hillerød Bueskyttelaugs permanente 3D bane. Vi deltog med 2 ungdomsskytter som lærte meget af Jes Lysgaard, som øste af sin tekniske kunnen og viden om mentaltræning.


Skiveskydning DM for unge i Aalborg d. 22-23/8-2015

Ålborg Bueskyttelaug lagde denne gang egne baner til det velbesøgte DM, hvor vi deltog med en ungdomsskyte på langbue. I det kammeratlige samvær skød han en bronzemedalje hjem til Thy.


Skivestævne 1440 runde i Middelfart d. 28/6-2015

Endnu en gang lagde Middelfart Bueskyttelaug egen bane til rådighed for afholdelse af den årlige 1440 runde. En 1440 runde består af 4 sæt af 36 pile, så skytterne når at blive noget brugt inden dagen er omme. Vi deltog med en ungdomsskytte og en seniorskytte, begge på langbue. Det særlige ved en 1440 runde er, at alle aldersgrupper skyder mod hinanden. Yngre skytter har så til gengæld fordel af kunne skyde på korte afstand. Under en bagende sommersol, skød vores seniorskytte bronzemedaljen hjem til Thy.


Odinstævne i Odense d. 14/6-2015

Igen i år afholdt Det Fynske Buemager Laug det nærmest sagnomspundne Odinsstævne. Under stævnet udstilles alle mulige lækkerier af især langbuer som buemagerlauget har kreeret, og deltagerne udveklser mange erfaringer om grej og teknik. Stævnet er kun for langbuer, hvor der skydes i to discipliner. Den ene er moderne langbuer, der må indeholde glas- og kulfiber. Den anden for mere traditioneller langbuer, der udelukkende er bygget af træ og/eller bambus. De ti bedste på traditionelle langbuer skyder finale om Odins Øje, som er en brilliantslebet bjergkrystal. Finalen er Palanatokeskydningen, hvor man på 20 yard (18,3 meter) skal forsøge at ramme et æble. Vi deltog med to skytter, hvoraf den ene opnåede at blive Palanatokeskytte af laveste grad.


Skiveskydning DM inde for unge i Kjellerup d. 28-29/3-2015

Aarhus Bueskyttelaug og Silkeborg Bueskyttelaug stod i år for afholdelse af indendørs skiveskydnings DM i Kjellerup i Midtjylland. Vi deltog med en langbue-ungdomsskytte, som i uhyre tæt finalekamp (sidste pil afgjorde finalen), skød sølvmedaljen hjem til Thy.