Buestævner 2018


Danmarks Mesterskaber i 3D skydning ved Blåvand d. 29/9-2018

Årets 3D DM blev afholdt i utrolig flot natur ved Blåvand. Der var rigtigt mange lange skud, en del drillende vind og næsten kun krævende op- eller nedskud i klitterne. Vi havde super god dag men pointmæssigt er der ikke noget at skrive hjem om.

Ved 3D DM i 2018 skød Martin Bakmann en bronzemedalje og Antoni Thessen en sølvmedalje, begge Thy Bueskyttelaug

På barbue skød Martin Bakmann Sørensen sig til en bronzemedalje og på langbue skød Antoni Leon Thessen sig til en sølvmedalje. Godt gået på deres første 3D-stævne!


Lidt indtryk fra dagens feltskydning - stor tak til Eva Kristensen for at stille billeder til rådighed.

3D DM 2018 – Langbue sølv til Antoni Leon Thessen
3D DM 2018 – Langbue sølv til Antoni Leon Thessen
3D DM 2018 – Thy Bueskyttelaugs bronzevinder under pointtælling
3D DM 2018 – Thy Bueskyttelaugs bronzevinder under pointtælling
3D DM 2018 – Bueskytterne fra Thy Bueskyttelaug
3D DM 2018 – Bueskytterne fra Thy Bueskyttelaug
3D DM 2018 – Barbue bronze til Martin Bakmann Sørensen
3D DM 2018 – Barbue bronze til Martin Bakmann Sørensen


Danmarks Mesterskaber Ungdom i Aalborg d. 25-26/8-2018

DM Ungdom 2018 – medaljer til alle fra Thy Bueskyttelaug
DM Ungdom 2018 – medaljer til alle fra Thy Bueskyttelaug
DM Ungdom 2018 – barbue holdsølv til Thy Bueskyttelaug
DM Ungdom 2018 – barbue holdsølv til Thy Bueskyttelaug
DM Ungdom 2018 – tak for en dejlig weekend
DM Ungdom 2018 – tak for en dejlig weekend
DM Ungdom 2018 – skytter fra Thy Bueskyttelaug hygger
DM Ungdom 2018 – skytter fra Thy Bueskyttelaug hygger
DM Ungdom 2018 – tak til de mange frivillige dommere
DM Ungdom 2018 – tak til de mange frivillige dommere
DM Ungdom 2018 – individuel langbue sølv og bronze til Thy
DM Ungdom 2018 – individuel langbue sølv og bronze til Thy

Ved årets Ungdoms DM ude skød alle 5 deltagere fra Thy Bueskyttelaug medaljer hjem til Thy. På langbue skød DM-debutanten Antoni Thessen sig til en individuel DM sølvmedalje og Felix Stosiek DM individuel bronze. På den mere moderne barbue (ol-bue uden sigte) skød Simon Strømgaard og DM-debutanterne Martin Bakmann Sørensen og Simon Førby Larsen sig til DM hold sølvmedaljen. Alle deltagende skytter fra Thy er aspiranter, dvs. i gruppen 14 til 15 år. Under danmarksmesterskabet satte Simon Førby Larsen og Antoni Thessen personlige rekorder.


Coach og daglig træner, Lars Christian Adrados er endog meget glad for resultatet. Med hele 3 DM-debutanter, som har gået til bueskydning mellem et halvt og et år, på holdet, er weekendens resultater helt enestående. Det vidner om både talent og meget stort potentiale for nogle gode oplevelser og resultater i de kommende år.


Det er første gang at Thy Bueskyttelaug stiller med så mange skytter til et DM, så derfor var glæden også ekstra stor over at alle kom på podiet.


Uanset DM-medaljer, handler en fritidsaktivitet i bund og grund om at finde et rum, hvor det er sjovt at være med; hvor man kan finde frirum for mange af ugens krav til præstationer eller finder velvære sammen med kammerater. Så der blev hygget i de mange pauser og nydt masser af god mad tilberedt af forældregruppen.


Nordisk Ungdoms Mesterskab i Larvik, Norge d. 29/6-1/7-2018

Også i år var Thy Bueskyttlaug af finde med en langbueskytte, Felix Stosiek på det danske landshold. Sommerguderne var næsten for meget ved stævnet, hvor solen begge dage skinnede fra en skyfri himmel, og temperaturerne nåede op på grader, der krævede så rigeligt med væske.

Nordiske Ungdoms Mesterskaber 2017 – der er også danske skytter i rødt
Nordiske Ungdoms Mesterskaber 2017 – de danske deltagere

Stemningen var traditionen god på det for lang- og barbueskytter samt instinktiv ungdomsskytter største internationale stævne. Med danske briller havde de norske arrangører desværre valgt at slå langbueklassen og instinktivklassen sammen. Idet instinktivklassen skyder med barbuer blot med med træhåndtag, favoriseres denne klasse ved sammenlægningen. Norgen har mange instinktivskytter og Danmark har ingen, så Norge løb med alle medaljerne. Vi håber at de to klasser vil blive adskildt, når de Nordiske Ungdomsmesterskaber 2019 løber af stablen nord for Aalborg.


Trods skuffende resultater, var weekenden en social succes - det er bare så godt at blive på hold med skytter, som man på hjemmebane skyder imod. Næste gang man mødes til en turnering føles det mere som at skyde med de øvrige skytter.


Skivestævne 1440 runde i Middelfart d. 24/6-2018

  • Ny danmarksrekord til Thy Bueskyttelaug

Thy Bueskyttelaug deltog med hele 5 aspirantskytter i det årlige - bueskydningens marathon - 1440 stævne i Middelfart.

Deltagerne fra Thy Bueskyttelaug ved 1440 runde i 2018. Alle skulle med nyt udstyr til indledende teknisk kontrol

Alle skytter havede inden stævnet investeret sparekroner i nyt grej, så alle måtte til indledende teknisk kontrol af nyt udstyr, som nærmest rutninemæssigt blev passeret.


Der var som sædvanlig mange skytter til stævnet, og Thy Bueskyttelaugs skytter med de tre stævne-debutanter, Antoni Leon Thessen på langbue, Martin Bakmann Sørensen på barbue og Simon Førby Larsen også på barbue, skød lige så koncentreret som Felix Stosiek på langbue og Simon Strømgaard på barbue.

Sådan ser en holddanmarksrekord ud. Simon Førby, Simon Strømgaard og Martin Bakmann fra Thy Bueskyttelaug

Stævnet er meget krævende, så forventningen hjemmefra var hovedsageligt at gennemføre. Men det blev til en flot hold-danmarksrekord på hele 2.751 point for barbueholdet bestående af Martin Bakmann Sørensen, Simon Førby Larsen og Simon Strømgaard. Rekoden skulle lige fordøjes, men så blev der også danset i ring!

1440 bueskydning stævne 2018 – koncentreret skydning
1440 bueskydning stævne 2018 – mere koncentreret skydning
1440 bueskydning stævne 2018 – sådan ser en holddanmarksrekord ud